28 Aralık 2008 Pazar

MUTLU YILBAŞLARI...

Ve bir sene daha biter...Yenisini sevinçle karşılarız. Artık eski yıl bir senede dede olmuştur ve yeni yıl bebek yüzüyle görünür bize. Her zaman eğlenmek zorunda mıyız yılbaşlarında? "Hayal Kırıklıkları" hiç mi yer edinmez hayatlarımızda? Bende öyledir mesela. Sene biterken, yorulduğundan mıdır bilmem son yıllarda benide yoruyor zaman kavramı. Hani yeni yıla nasıl girersen öyle geçer misali. Bir senemiz o küçük iki saniyeye mi bağlıdır? O yüzden yazımın başlığı mutlu yılbaşları galiba. Mutlu yıllar mı yoksa mutlu yılbaşları mı? Aslında ne kadar çalışılınırsa çalışılsın bazı zamanlarda mükemmeliyetçi zihniyet bile işlemiyor galiba. Bu durumda sadece karşındakinin anlayabildiği kadarsındır. Hayat hepimize adil değil. Kimileri mutsuzluktan ölürken kimileride nükleer başlıklı füzelerle... Bu noktadan sonra insan zaten kendi başının çaresine bakmak zorunda kalıyor. Seçenek fazla değildir. O iki saniyeyi mutlu geçirebilmek için midir tüm bu çaba? Peki kolay bir sual.

Aşağıdakilerden Hangisi Aşağıdadır? (Şaçma Oldu Di'mi) Yılbaşında Ne Yapacaksınız?

A)Ailemle Birlikte Hindi Dolma Yiyip Tombala Oynayacağım
B)PTT(Pijama Terlik Televizyon) ile Noel Baba'yı Bekleyeceğim
C)Arkadaşlarımla Birlikte Ortamlara Akacağım
D)Hepbiri
E)Hiçbiri
F)Hayal Kırıklıklarıyla Akraba Olmayı Planlıyorum

Göründüğü gibi seçenekler sınırlıdır. Elbette hepimiz bunları yada bunlara yakın şeyleri yapacağız. Ama herşeyden önce kendimizle ve hayatla barışık olmalıyız. Yılbaşı'nın anlamı hepimizde farklıdır. Dışarda kar yağarken lapa lapa şöminemizin başında çoraplarımızı asarak Noel Baba'nın gelmesini beklemek ana temadır kamuoyuna göre. Tabi başımızda garip uyku şapkalarıda işin olmazsa olmazları. Arada işin hassasiyetini kavrayamamış garip yaratıklarda çıkabiliyor arada. Misal "Nightmare Before Christmas" ve "Jack" kardeşimiz. Neden "Pumpkin King" yerine "Noel Baba" olma isteğiyle karşımıza çıkıyor kardeşimiz. Yanıt açıktır. Christmas ruhunu kavrabilmiştir ve olayı kendine entegre çabasındadır. Bence şu soruyu kendimize yöneltmeliyiz: "Yılbaşı ve Christmas nedir ve neden bu kadar önemli bizim için?"
Velhasıl, hepimiz öyle yada böyle bi şekilde yeni yılı karşılayacağız. Ama bunu nasıl ve neden böyle yaptığımızı sormalıyız kendimize. Kimi zaman eğlenmek için kimi zaman gelenekler yüzünden...Ne olursa olun mutlu olun sadece. Yazımı çocukluğumun etkili flash animasyonlarından biri olan "Noel Dayı" üçlemesiyle bitiriyorum. Bu arada biraz önce sorduğum çoktan seçmeli sorunun cevabı benim için litaratürlerde şimdiye kadar görülmemiş F şıkkı gibi gözüksede C şıkkını uygulamaya koymayı planlıyorum. HERKESE MUTLU YILBAŞLARI... ENJOY ;)

Noel Dayı Trilogy...

NOEL DAYI - 1



NOEL DAYI - 2



NOEL DAYI - 3